Cabecera blog

dimarts, de maig 22, 2007

Autòdrom Nacional


Fa uns dies estava fent una ullada a un número de la revista alemanya Auto Motor Und Sport quan em va sorprendre veure una foto d'un Seat León Cupra rodant pel peralt d'un vell circuit. La qüestió és que l'article tractava d'un viatge per Barcelona i rodalia, i en concret, havien pres eixa foto en l'Autòdrom Nacional de Sitges.

Em vaig posar a buscar informació sobre eixe circuit i tot el que he trobat ha sigut gràcies a l'interés d'aficionats a l'automobilisme que, en els seus blogs o en fòrums, fan possible que aquest circuit no caiga en un oblit total. De fet, pareix que a nivell oficial no existira. Però encara es manté en peu i, pel que he vist en les fotos, l'aspecte del circuit és realment espectacular, ja que es tracta d'un òval de dos quilòmetres de longitud amb un peralt de més de 60é d'inclinació. A més, l'abandó ha provocat que hi haja brossa per la pista i que els arbres quasi la invadisquen, cosa que li dóna un aire molt especial.

L'activitat del circuit va ser molt curta, ja que es va construir en 1923, però molt prompte van deixar de competir-hi perquè el traçat es va quedar menut i perquè els promotors van tindre problemes econòmics. Amb el pas dels anys es va abandonar i ara és una propietat privada aprofitada, en part, com a granja avícola.

Per descomptat és una llàstima que una cosa així s'oblide, però ara que sé on està, buscaré el moment per a poder anar-hi i recordar els inicis de l'automobilisme esportiu.

En estos enllaços hi ha informació molt interessant sobre esta "ruïna automobilística":